Novetats Lliscador de Morter

Mur per a l’exterior o per a l’interior ¿Què hem de preparar per a cadascun d’ells?

Ja sabem que no és el mateix construir un mur per exteriors, que estigui a l’aire lliure almenys en una de les seves cares, que fer-ho per a un espai interior. En el cas de l’exterior, sol ser un mur que ha de resistir més càrrega i unes condicions climàtiques més adverses, alguna cosa que no succeeix amb els murs interiors.

El material per a l’exterior és necessari que tingui unes característiques que permetin mantenir la integritat davant les inclemències del temps, i ha de proporcionar una major consistència. En un mur exterior també és possible que es produeixin cops, així que cal comptar amb uns carreus de major gruix i una composició més resistents.

Els murs exteriors necessiten més consistència i resistència que els interiors

En els murs exteriors, que poden funcionar com a façana, cal comptar amb la presència d’altres elements, com finestres o portes, a més que poden haver de suportar bigues, així que cal planificar molt bé com hem de aixecar aquest mur.

A l’interior, no fa falta que hi hagi tanta resistència. Possiblement, n’hi haurà prou amb uns carreus més lleugers i la pròpia col·locació pot ser molt més senzilla que si es tractés d’un mur exterior.

El material per unir els carreus també ha de ser molt més lleuger i no fa falta que sigui tan potent. En un mur exterior fins i tot es pot aixecar utilitzant més d’una fila de carreus, creant un mur més consistent, però un interior, si no és un mur de càrrega, pot ser molt més lleuger. Inclús encara que hàgim de col·locar una porta o una finestra interior, els carreus poden ser més senzills, igual que el material que els uneix. Per poder distribuir el ciment, podem utilitzar el lliscador de morter, Tendel Pro. Amb aquesta eina podem col·locar el morter de manera molt senzilla i eficient, sigui un mur interior o un mur exterior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *